Četvrti dan u U. S. Space&Rocket Center

Današnji dan je bio dug, ali neverovatno dobar!
Dan je počeo Aviation Challenge-om simulacijom spašavanja iz potopljene kapsule i srušenog helikoptera pomoću ziplajna. Sve vreme su puštali muziku Apocalipse i Top Gun. Neverovatan osećaj, kada napuštate kapsulu koja je pod vodom. Osećaj je zastrašujući kada kapsula počinje da se puni vodom, i ona vam dolazi preko glave, a vi treba da se provučete kroz otvor na kapsuli. A, onda kada izađete iz kapsule shvatite da vam je voda do stuka. Fenomenalno! Osećaj nelagodnosti je samo prvi put, a onda kada probate još jednom i kada vam je misija da spasete svog člana posade postaje zabavno.

Simulacija Aviation Challenge

Nakon toga, uradili smo svoju simulaciju letenja i sletanja na Mars. Kao pilot na misiji na Marsu imala sam mnogo zadataka, uključujući i pomoć pri sletanju kapsule na Mars i postavljanje solarnih panela. Na Marsu sam zajedno sa Donnom postavljala solarne panele koje bi strujom napajale istraživačku stanicu na Marsu. Obukle smo svemirska odela i sele smo na neku stolicu koja nam je dala osećaj da hodamo po površini Marsa. Postavljanje solarnih panela nije jednostavno, morate ih tačno postaviti na određeno mesto, jer inače nemaju nikakvu funkciju. Jednom rukom se držite za stub da ne odletite u duboki svemir, a drugom rukom postavljate ploče. Nije lako biti astronaut.

Misija Mars

Nakon misije na Mars, imali smo radionicu na kojoj smo kodirali Raspberri Pi koji ćemo postaviti u raketu koju smo napravili prošlog dana, a koji ćemo koristiti za prikuplanje podataka vezanih za visinu i brzinu. Konačno, naučila sam da lemim! 🙂

Lansiranje naše rakete

A, onda smo popodne lansirali naše rakete sa lansirnog mesta oko koga su na drveću visile već lansirane rakete. Naša raketa (Susan, Donnelle, Sarah i moja) uspela je da poleti, ali na žalost padobran se nije otvorio i samo se čuo zastrašujući zvuk da se nešto polomilo. 😦
Ipak uspele smo da izvučemo naš Raspberri Pi. Ostao je čitav, uspele smo da pročitamo našu visinu i brzinu.

Posle lansiranja, otišli smo na trening simulacije misija ISS-a. Bila sam FAO zadužena za stanje kapsule i sletanje.

Šta nastavnici rade nakon 13 sati provedenih u zatvorenom prostoru kampa u subotu uveče? Idu u srednju školu … srednju školu koja je pretvorena u prostor za zabavu! Pivara u teratani, zabava bacanje sekira u metu. Čak i skriveni bar iza pokretnih ormarića.

Fascinantno! Večeras sam se prvi put vozila Uberom, a naš vozač je bila Helen.

I još nešto, večeras me nisu pustili u pivaru. Nisam imala ID!

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s