Treći dan u U. S. Space&Rocket Center

Danas 16. juna, počinje nova avantura. Izabrana sam za pilota na simulatoru misije na Mars (danas smo vežbali, a sutra ćemo se obući u naša svemirska odela). Danas smo trenirali let, sletanje i kako ćemo istraživati površinu Marsa (saznala sam da ću sutra zajedno sa Donnom, obučene u svemirsko odelo postavljati solarne panele na stub visok nekoliko metara. :)). Tako ti je to kada zaokružiš da se ne plašiš zatvorenog prostora i visine. Ova misija biće međunarodna, iz svih krajeva sveta (Susan-Škotska, Donna-Tajvan, Derek-Kenija, Ja-Srbija i Pi-Malezija).

Misija Mars

Nakon toga, malo smo istraživali muzej i saznali dosta toga o budućnosti NASA-e.

A, onda smo imali inspirativnu prezentaciju Ed Buckbee o istoriji NASA istraživačke misije 1, i prvim astronautima koje je sve lično poznavao i čuvenoj svemirskoj borbi između Rusa i Amerikanaca. Sve to je predstavio u autobiografskoj knjizi Space cowboys, koju smo svi mi dobili potpisanu. Radost!

Posle ovakve inspirativne priče, i trosatnog odlaska u prošlost imali smo radionicu o tome kako se prave rakete i koja vrsta goriva se korist kako bi se uspešno izvršila misija. Dobili smo materijal i napravili smo svoju prvu raketu.
Da li će poleteti i izvršiti svoju misiju kojom ćemo prikupiti podatke o visini i brzini? Videćemo sutra!

Radionica

A onda, vrhunac dana Multi Akis Trainer! Joe nam je dao kratko uputstvo, ako ti je loše treba da vikneš STOP, i nikako nikako ne zatvaraj oči. Zašto? Kada zatvoriš oči varaš svoj mozak, tako da može da ti bude muka. Ono što je interesantno, nije mi bilo muka, iako smo na ovu spravu išli odmah posle ručka, jer centar gravitacije nije u stomaku.

Multi Akis Trainer

Posle toga smo imali prezentaciju HESA ambasadora Dorine i Katherine koje su pričale o svojem iskustvu u obrazovanju, i kako je važno deliti sve što radimo. A, onda su nam održale radionicu vezanu za osnovne zakone fizike, pravili smo rover i kako da prođemo najveće rastojenje, korišćenjem kartona, slamčica i balona. Naš rover je najdalje otišao korišćenjem energije iz naduvanog balona.

Neverovatan dan!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s