Drugi dan u U. S. Space&Rocket Center

15. jun, počinje zvanično prvi dan kampa. Pre odlaska u kamp, Den nam objašnjava koje ćemo obaveze imati danas i narednih dana.

Den

Odlazimo u Edukativni centar, gde će se održavati najveći deo radionica vezanih za primenu space science u STEM predmetima.

U edukativnom centru Space Academy

Den i Honeywell ekipa nas upoznaje sa programom Space Camp-a.

Cilj programa je pružanje novih ideja i koncepta za nastavnike koje će ih implementirati u svoje nastavne planove kako bi inspirisali svoje učenike da počnu da razmišljaju o karijerama iz polja STEM predmetima.
Učestvovaćemo u 45-to časovnim radionicama, laboratorijama i treninzima tokom pet dana, fokusirajući se prvenstveno na programiranje (kodiranje) i vežbama vezanim za važna naučna i svemirska istraživanja. Pored tih radionica svako od prisutnih nastavnika će proći kroz realne simulacije kroz koje prolaze pravi astronauti.

Tokom prezentacija, tokom svake od njih su pokazivali koliko je važna uloga nas nastavnika za budući život mladih ljudi i njihovom usmeravanju ka STEM predmetima.

Nakon prezentacije i neverovatnog osećaja kada vam kažu da ste jedan od 110 izabranih nastavnika koji će učestvovati u ovoj avanturu, podelili su nas u grupe od 15-tak nastavnika.

Saznala sam da je bilo oko 2000 prijavljenih nastavnika. Kakav je tek osećaj kad saznam da sam prva iz Srbije ikad u ovakvom programu. 🙂 Toliko ponosna!

Reče žena na Huntsville aerodromu: „Prvi put čekiramo nekog iz Srbije.“

Konačno sam upoznala sve članove svog tima Columbus. Vođa tima je Joe, a tim čine nastavnici širom sveta.

Tim Columbus

Nakon kratkog upoznavanja, kreće prva prezentacija o raketnom sistemu SLS.

Prezentacija

Nakon toga Joe nas vodi na teambuilding radionicu gde prolazimo različite prepreke postavljene u ogromnom parku, gde bez vodiča možeš da se izgubiš. Kao tim bili smo neverovatni, veoma smo uspešno, bez ikakavih problema rešavali sve postavljene probleme od zombi grada, preko prelaska jezera korišćenjem balvana, prebacivanja tereta bez korišćenja ruku, do poslednjeg izazova gde smo morali da uravnotežimo ploču sa svima nama na njoj.

Teambuilding

Po završetku timskih igara, otišli smo na prezentaciju astronauta Larry Delucas koji nam je ispričao svoj put ka ostvarenju njegovog sna ka svemirskoj stanici. Njegov moto je nikada ne odustajte od svojih želja. On nije odustao, iako su ga odbijali nekoliko puta. Neverovatna prezentacija o životu astronauta na svemirskoj stanici, pripremama za odlazak na svemirsku stanicu do samog života na njoj, šta i kako jedu, do toga kako se kupaju i idu u toalet. Na kraju prezentacije imali smo čast da se slikamo sa Larry Delucas.

Predavanje Larry Delucas

Odličan dan u svemirskom kampu sa mojim novim prijateljima iz Columbus i Destiny tima.

Članovi mog tima Columbus i Kasia i Wiebke iz Destine tima

Na kraju dana ispod rakete Saturn V održano je donatorsko veče nalik Oktoberfest-u čiji cilj je prikupljanje novca za nastavak ovakvog programa.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s