Alice & Greenfoot HACKATHON – Други дан

13422305_10209600309148352_2653844065474208416_oДругог дана, у суботу 14. маја са почетком у 9 часова, одржано је вишечасовно такмичење у креирању игрице на задату тему. Сваки такмичарски тим, бирао је једну од понуђених тема. (Заштита животне средине,. Здрава храна, Инвазија марсоваца, Кретање, Лавиринт – Истраживање).  Укупно је учествовало 12 тимова. На основу одабране теме креирали су игрицу помоћу Greenfoot програмског окружења.

Током вишечасовног рада ученици су креирали игрице на основу договореног сценарија. Све креиране игрице можете преузети и погледати на овом линку.

Када су игрице креиране, ученици су имали још један задатак, да на што креативнији начин презентују свој рад жирију.  Веома тешко је било прогласити победника, јер су сви тимови на веома занимљив начин одговорили на изазове који су им били постављени.

Жири, на чијем је челу била Љиљана Кркић из Оракла, је на основу договорених критеријума прогласио победника. Игрице су постављене на Greenfoot сајту, осим тога можете их преузети и са овог линка.

Прву награду је освојио тим који је креирао игрицу „Пут до мршављења“, чланови овиг тима су: Малишић Јована, Томић Милица и Стошић Милан

Другу награду је освојио тим који је креирао игрицу „Освета љутог ванземаљца“, чланови овог тима су: Маринковић Богдан, Антонијевић Павле, Гавриловић Јанко и Немања Живковић

И трећу награду освојио је тим који је креирао игрицу „Лавиринт“, чланови овог тима су: Радмилац Филип, Аксентијевић Урош, Зечевић Лука и Танита Мошић

Учествовањем на овом такмичењу ученици уче како се ради у тиму, како се рашавају проблеми, код њих се развијају животне и каријерних вештина, вештина које су им неопходне за живот у 21. век.

Атмосфера са радионице

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s