Alice & Greenfoot HACKATHON

greenfoot-icon-256-shadowПрва крагујевачка гимназија, организује тимско такмичење у креирању игрица ─ Alice & Greenfoot Хакатон под слоганом “Оно што играм – програмирам!” од 13. до 14. маја 2016. године.

Хакатон је тимско такмичење у програмирању, осмишљено тако да се на креативан и иновативан начин кроз тимски рад решавају најразличитији проблеми коришћењем информационих технологија.

Током два дана, од четворочланих тимова ученика основних школа, очекује се да од „нуле“, створе игрицу која ће бити занимљива и оригинална, а у складу са темом која ће бити представљана на такмичењу.

Првог дана такмичења биће одржана радионица коју ће водити ученици првог разреда рачунарског смера којима предајем Примену рачунара. Учесници радионице ће се упознати са основним корацима у креирању Greenfoot игрице, тестирањем и демонстрацијом игрице, правилима Хакатона и начином презентовања свог рада. Почетак радионице је планиран у петак 13. маја у 12 часова, у просторијама Прве крагујевачке гимназије, учионице СМ и СИ.

Другог дана, у суботу 14. маја са почетком у 9 часова планирано је вишечасовно такмичење у креирању игрице на задату тему. Такмичари ће за развој своје игрице користити Greenfoot програмско окружење.

Свака екипа ће бити оцењивана од стране стручног жирија, а на основу заједничког договора, биће проглашени победници Хакатона.

Победнички тимови ће бити награђени вредним наградама обезбеђеним од стране нашег спонзора.

Такмичење је отвореног типа, учешће је бесплатно и једини услов је да сви чланови тима буду ученици седмог и осмог разреда. Тимови се састоје од 4 особе.

Циљ овог такмичења је да ученици науче да креирају игрицу на основу било ког сценарија, чиме се подстиче креативност и иновативно размишљање код ученика. Учењем основних корака у програмирању код ученика се развијају способности за решавање проблемских ситуација.

Учествовањем на Хакатону ученици уче како се ради у тиму, развијају животне и каријерне вештине, вештине које су им неопходне за живот у 21. век.

Генерални покровитељ овог такмичења је компанија Oracle Srbija & Crna Gora d.o.o. Beograd.

Пријаву за такмичење треба слати на маил адресу: prva.hackhaton@gmail.com

Формуларе за пријаву можете преузети са линка Prijavni listic.
Агенду такмичења можете преузети са линка Agenda.
најаву такмичења можете преузети са овог линка Pozivno pismo.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s