Завршни сусрет полазника онлајн семинара „Визуелно програмирање и примена – програмирање робота“

1796458_816719028355144_254198852_nУ Политехничкој школи, у суботу 8.02.2014. године, у оквиру пројекта “Такмичење у програмирању робота“ одржан је први од четири завршна сусрета полазника онлајн семинара „Визуелно програмирање и примена – програмирање робота“.

Циљ семинара је осособљавања наставика за коришћење нових софтверских и хардверских алата, и мотивисање наставника за примену нових технологија у настави. Наставници су стекли основна знања у вези са управљањем Лего робота у Лего софтверу, МRS-у и у C#.

На завршни сусрет је било присутно 36 наставника, и то из Краљева, Горњег Милановца, Ужица и из Крагујевца. Завршни сусрет се састојао из два дела, у првом делу наставици су решавали завршни тест, а у другом делу су присутвовали демонстрацији задатака са курса на Лего роботу. Вођена је жива дискусија.

1619478_816719065021807_504922381_nПрисутни наставници су обавештени и о нацрту правилника за oбласно и републичко такмичење у програмирању робота, као и датумима за реализацију такмичења.

Онлајн курс (у трајању од шест недеља) су успешно реализовали предавачи: Миодрага Вучинића, Катарина Вељковић, Дарко Крсмановић и Мирољуб Сеничић.

Овако реализован семинар допринео је промоцији роботике и наставку реализације пројекта у целини.

Више кроз фотографије….

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s