Ревија „Примена савремене технологије у образовању“

У оквиру прославе Дана града Крагујевца, у Политехничкој школи је 10. маја 2013. годинеу 12 часоваодржана ревија „Примена савремене технологије у образовању“, чији је циљ побољшање квалитета наставе уз примену савремених метода и технологијa, кроз презентације наставника и фудбалске утакмице ЛЕГО робота.

На ревији су наставници Математичке гимназије и Рачунарске гимназије из Београда, Електро-саобраћајне школе Никола Тесла из Краљева и Политехничке школе одржали презентације о примени савремених метода и технологије у настави.

Наставници Математичке гимназије и Рачунарске гимназије, Душа Вуковић и Јовица Милосављевић су презентовали Oracle курсева намењене наставницима и ученицима основних и средњих школа као и примену савременог софтвераLabView-а и хардверау настави физике, и начин како ученици могу да врше поједине експерименте приступајући кабинету физике и од своје куће .

Наставник Политехничке школе, Катарина Вељковић је презентовала глобалну заједницу наставника „Партнер у учењу“ чији је основни циљ унапређивање процеса учења и подучавања. У оквиру ове заједнице сваки наставник као члан може бесплатно преузети алате, користити видео туторијале, преузимати комплетне припреме других наставника, укључити се у дискуију и размењивати своја искуства са наставницима широм света.

Наставник Миодраг Вучинић из Електро-саобраћајнa техничкешколе Никола Тесла из Краљева је одржао  презентацију примера добре праксе где је показао како је могуће успоставити корелцију између предмета као што су електротехника, механика и програмирање.

Видео са презентација које су одржане на ревији.

У другом делу ревије одигране су фудбалске утакмица између ЛЕГО робота ученика Политехничке школе, Електро-саобраћајне школе Никола Тесла из Краљева и МТШ15. мајиз Ниша. Утакмице су трајале десет минута.

Сваки тим је креирао робота тако да се разликује по изгледу и по начину управљања од другог робота. Ученици су роботе управљали помоћу рачунара, џојстика и телефона са андроид системом.  Наша екипа коју су чинили ученици III3(Техничар за роботику) је робота програмирала у C#и управљала са њим помоћу рачунара. Комуникација између робота у рачунара остварена је преко блутута.

Након одржаних утакмица прво место је  заузела екипа ученика из Краљева, победивши нашу екипу са 3:1.

Утакмицу ЛЕГО робота гледали су и ученици основних школа, који су након завршеног турнира и сами покушали да  управљају ЛЕГО роботима.

Овако нас виде други. http://sumadijapress.co.rs/lego-roboti-igraju-fudbal/

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s