Innovative Teachers Forum

Овогодишњи регионални  ITF за Европу и Африку одржан је у Паризу од 29. до 30. марта је део шире иницијативе коју су усвојиле Уједињене нације, а која подржава решавање осам глобалних проблема до 2015. (у областима здравства, образовања, економије…). Microsoft и UNESCO су заједнички подржали напоре у приближавању информационих технологија ученицима широм света – што треба да побољша класичну и дигиталну писменост, стварање глобалне заједнице едукатора у којој се размењују идеје и искуства – чиме се подржавају препоруке УН и развијених земаља за промовисање образовања и приступ знању свима, као и искоришћењу знања и вештина за економски раст и одрживи развој.

Више информација можете пронаћи на страни: (www.microsoft.com/emea/education/innovativeteachers.mspx)

У конкуренцији наставника из више од 40 земаља пројекат „Програмирање ЛЕГО НXТ робота у Мицрософт Роботицс Студио-у“ је  освојио  нагрaду у категорији садржаја за иновације у наставном процесу.

Првог дана сви учесници Форума су припремали свој штанд за презентацију пројекта. Другог дана излагала  сам пројекат пред колегама и судијама.

У току овог излагања задатак друге групе је био да слуша, учи и поставља питања.  Све је било неформално и опуштено. Изгледало је као причаоница. Истог дана али по подне своје пројекте излагала је и друга група.

Презентација пројекта „Програмирање ЛЕГО НXТ робота у Мицрософт Роботицс Студио-у“ побудила је велико интересовање међу наставницима. Један број наставника није ни знао да постоји овакав софтњаре док су други чули за њега али га никада нису користили. Велики број њих је изразио жељу да овакав пројекат презентира својим ученицима. Као резултат тога договорена је сарадња са школом из Пољске и Кореје.

Освајањем награде стекли су се услови за презентацију пројекта на трећем по реду светском форуму иновативних наставника (World Innovative Teacher Forum- ИТФ), ће се одржати у Хелсинкију од 27. до 30. октобра 2007. године на коме ће учествовати преко 250 наставника из више од 50 земаља.

Iz štampe: 24 sata , Danas , Večernje novosti , Blic

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s